Öğrencilerden gıda israfına karşı atıklardan korkuluk tasarımı
BİLGİ’li kuruluş, gıda israfına dikkat çekmek için atıklardan korkuluk tasarladı
İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Psikoloji Bölümü, atık maddeler yaratıcı çözümlerle ve sürdürülebilir gıda üretimini artırmak amacıyla “Sürdürülebilir Gıda ve Yaratıcı Düşünce” başlıklı bir atölye düzenlendi. Yaratıcı düşünce ve ileri dönüşüm odaklı etkinlik, atık malzemeleri kullanarak tarım ürünlerini çoğaltmak için korkuluklar tasarladı.
Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zeynep Maçkalı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Ayan Ergen’in elinde gerçekleşen atölyede, ambalaj ve tekstil atölyeleri gibi tekniklerle yaratıcı fikirlerle yeniden şekillendi. gruplar halinde, geri dönüşüm ve ileri dönüşümlerle geniş ölçüde kazanırken aynı zamanda sürdürülebilir gastronomi, etik, tedarik ve sorumlu tüketim gibi önemli kavramlar tartıştı ve bu anlayış tasarımlarına yansıtıldı.
Atik artar sürdürülebilir çözümler
Ambalaj ve tekstil attıkları gibi malzemeler yaratıcı fikirlerle yeniden şekillendiren modelleme, tasarladıkları korkuluklar Sürdürülebilir Tarım dersleriin uygulama alanı olan BİLGİ Bahçe’ye kaydedilir.
Atölyenin sürdürülebilir gıda anlayışı ve israfın korunması konusunda sürekli yaratacağını vurgulayan BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner, ‘Gıda israfı ile mücadele edilmesi gereken en önemli sorunlarımızdan biri.’ dedi.