Share

AVCILAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSA ALTUN PROJELERİNİ VE HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Avcılar İlçesi Vatan Partisi Belediye Başkan adayı İsa Altun Belediyecilik anlayışı ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Avcılar ilçesinin hizmete susadığını belirten Altun, sosyal belediyecilik alanında ülke çapında ses getirecek hamleler gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
Altun: ‘ Belediye Başkan adayları ” Mal Bildirimi beyanında bulunmalıdır” Mal Beyanında bulunmanın hukuki dayanağı, 3628 sayılı “Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu” ile bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliktir.
Bu çerçevede, Rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele amacıyla hazırlanan Kanun; kapsamında yer alan kişilerin mal bildiriminde bulunmasını, bildirimlerin yenilenmesini, mal edinmelerin denetimiyle, haksız mal edinme veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunma hallerinde uygulanacak yaptırımları düzenlemiştir. Kanunun uygulanmasını göstermek amacıyla yürürlüğe konulan Yönetmelik ise mal beyanıyla ilgili detay bilgileri içermektedir.
Kanun, mal bildiriminde bulunması gerekenleri tek tek saymış ve kamu kurum ve kuruluşlarında işçi sayılmayan kamu çalışanlarının da mal bildiriminde bulunacağını hüküm altına almıştır.
Aşağıda sayılanlar mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar:
a) Her türlü seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışarıdan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri (muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri hariç).
b) Noterler.
c) Türk Hava Kurumunun genel yönetim ve merkez denetleme kurulu üyeleri ile genel merkez teşkilatında ve Türk Kuşu Genel Müdürlüğünde, Türkiye Kızılay Derneğinin merkez kurullarında ve Genel Müdürlük teşkilatında görev alanlar ve bunların şube başkanları.d) Genel ve katma bütçeli daireler, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluş veya alt kuruluşlarda, kamu iktisadi teşebbüsleri (iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşları) ile bunlara bağlı müessese, bağlı ortaklık ve işletmelerde, özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan ve kamu hizmeti gören kurum ve kuruluşlar ile bunların alt kuruluşlarında veya komisyonlarında aylık, ücret ve ödenek almak suretiyle kamu hizmeti gören memurları, işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri.
……………….
BELEDİYEDE YÖNETİM ESASLARI
Belediye hizmetlerinin yerine getirilmesinde, sürekli gelişim, katılımcılık, saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, kamu yararını gözetmek, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik, hizmette yerindelik ve beyana güvenin esas alınması. Halkın günlük yaşamının kolaylaştırılması, ihtiyaçların en etkin, hızlı ve verimli biçimde karşılanması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, halkın memnuniyetinin artırılması, hizmetlerin ihtiyaç ve sonuç odaklı olması.    Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve diğer personelin, kamu hizmetlerini belirlenen standartlara ve süreçlere uygun şekilde yürütmesi, hizmetten yararlananların iş ve işlemlerle ilgili olarak aydınlatılması. Kamu görevlilerinin, çalıştıkları kurum veya kuruluşun amaç ve misyonuna uygun davranması, ülke çıkarları, toplum refahı ve kurumlarının hizmet idealleri doğrultusunda hareket etmesi. Kamu görevlilerinin, tüm eylem ve işlemlerinde yasallık, adalet, eşitlik ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda, görevlerini yerine getirirken dil, din, felsefi inanç, siyasi düşünce, ırk, cinsiyet gibi sebeplerle ayrım yapmaması, temel hak ve özgürlüklere aykırı veya kısıtlayıcı muamelede ve uygulamalarda bulunulmaması. Kamu  yönetimine güveni sağlayacak şekilde davranılması ve görevin gerektirdiği itibar ve güvene layık olduğunu, davranışlarıyla gözetilmesi, halkın kamu hizmetine güven duygusunu zedeleyen, şüphe yaratan ve adalet ilkesine zarar veren davranışlarda bulunmaktan kaçınılması. Kamu görevlilerinin, üstleri, meslektaşları, astları, diğer personel ile hizmetten yararlananlara karşı nazik ve saygılı davranması ve gereken ilgiyi göstermesi konu yetkilerinin dışındaysa ilgili birime veya yetkiliye yönlendirmesi. Etik davranış ilkeleriyle bağdaşmayan veya yasadışı iş ve eylemlerde bulunulmasının talep edilmesi halinde veya hizmetler yürütülürken bu tür bir eylem veya işlemden haberdar olunduğunda ya da görüldüğünde durumun yetkili makamlara bildirilmesi. Kamu görevlilerinin, görevlerini tarafsız ve objektif şekilde icra etmeleri.
………………………….
BELEDİYENİN GÖREVLERİ
Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla;a) İmar, su ve kanalizasyon, ulaşımı temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır. Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 50.000’i geçen belediyeler, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açar.b) Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; kültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir; bu amaçla bakım ve onarımını yapabilir, korunması mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşa edebilir. Gerektiğinde, öğrencilere, amatör spor kulüplerine malzeme verir ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclisi kararıyla ödül verebilir. Gıda bankacılığı yapabilir.
Hizmetlerin yerine getirilmesinde öncelik sırası, belediyenin malî durumu ve hizmetin ivediliği dikkate alınarak belirlenir.Belediye hizmetleri, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur. Hizmet sunumunda özürlü, yaşlı, düşkün ve dar gelirlilerin durumuna uygun yöntemler uygulanır.Belediyenin görev, sorumluluk ve yetki alanı belediye sınırlarını kapsar.Belediye meclisinin kararı ile mücavir alanlara da belediye hizmetleri götürülebilir.4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu hükümleri saklıdır.
PROJELERİMİZBelediyede Şeffaflık……Belediyelerin faaliyetlerinde sadece kamu yararını gözetmesinin esas olduğu göz önüne alındığında, tüm faaliyetlerin izlenebilir olması gerekir. Şeffaflık politikasına faaliyetlerinde yer veren  belediyenin kalem kalem gelir-gider tablosunu ve faaliyet raporunu ilçe çarşı meydanında bulunan LED ekranlarda yayınlanması şarttır. Ayrıca meclis toplantıları halka açık yerlerde yapılmalıdır 
Geri dönüşüm yönetimiÇeşitli lokasyonlara konteynerler koyarak geri dönüşüm desteklenmelidir.  Hangi mahallede konteynerler nerede duruyor Belediyenin web sitesi üzerinde belirtilmelidir. Ayrıca telefonla aradığınızda evinizden de geri dönüşüm atıklarını almalıdır. Atık yağ toplayanlar ise anlamlı ödüllerle ödüllendirilmelidir. 
Sürdürülebilir ulaşım
Çevre ve insan sağlığını tehdit eden ve küresel ısınmayı tetikleyen ulaşım kaynaklı emisyonların azaltılması, ulaşımın yaşam kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi için sürdürülebilir ulaşım şart. Bu amaçla belediyelerin kent içi ulaşım sorunlarına sürdürülebilir çözümler geliştirmeye ve insan odaklı ulaşım proje ve politikaları üretmesi gerekiyor.  Buna ek olarak akıllı ulaşım sistemlerinin bir parçası olan akıllı bisikletler için  bisiklet yolu düzenlenmesi, ilk etepta 50’si elektrikli olmak üzere 150 bisiklet halkın kullanımına sunulması amaçlanmalıdır. Kentin farklı noktalarına enerjisini güneşten alan şarj istasyonları kurularak bisikletlerin ve araçların enerji ihtiyaçları karşılanabilir.
……………………………..
Katılımcı bütçe..Katılımcı bütçe belediyelerin halka danışarak oluşturdukları bütçeleri içeriyor. Belediye, üzerinde “benim önceliğim” yazısı olan küçük kağıtlar dağıtarak mahallelerde oturanlara belediyenin parasını nereye harcamak istediklerini soruyor. Buna göre Kentsel altyapı, ortak kullanım alanları (kütüphane, yeşil alan, spor alanı gibi) toplu taşıma, yol-kaldırım-trafik, çevre ve sosyal hizmetler gibi. Burada katılımcı bütçe şu şekilde işliyor: Önce mahallenin katılımı için gerekli mekanizmalar ve sorumluluklar belirleniyor. Bu mekanizma, Mahalle Komitelerinden oluşuyor. Mahalle düzeyinde öncelikler belirleniyor ve Mahalle Komiteleri hizmeti merkezden talep ediyor.
Sürdürülebilir enerji
İklim krizine karşı sürdürülebilir Enerji Eylem Planı ile karbon ayak izini azaltmak için acil önlem alınmalıdır. Belediye olarak yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması ve enerji giderlerini azaltmak amacıyla yapılacak çalışma ile 95 kW güneş enerjisi sistemi kurulumu gerçekleştirilebilir. Sistem ile birlikte 252 MW elektrik üretimi sağlanabilir. Belediye binalarında ve kentin değişik noktalarında uygulanacak PV paneller ile sera gazı salımlarının yaklaşık % 2’sinin azaltılması planlanmalıdır.
……………………………………
BAĞIMLI VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ‘SEVGİ KÖYÜ’
Bağımlı yakınlarının en büyük beklentisi yatılı bağımlı tedavi merkezlerinin azlığı ya da hiç olmaması. Vatandaşlarımız bize teveccüh ederlerse madde bağımlısı yakınlarının derin bir nefes almasını sağlayacağız. Şu anda yetersiz olan AMATEM^lerin de yükünü azaltacağız.  “Madde bağımlısı çocuklarımızın ve gençlerimizin tedavisi için sevgi köyü” projesiyle madde bağımlısı gençler, rutin tedavilerinin yanı sıra farklı etkinliklerle yeniden hayata bağlanacak.
Steril ve Özel güvenlik önlemlerinin alındığı, hastaların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte inşa edilen “Huzur Köy”, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (AMATEM) arındırma tedavileri tamamlandıktan sonra 6-12 aylık temiz kalma sürecine giren bağımlılara hizmet verecek.
Madde  kullanan 12 yaş yaş ve üzeri bireylerin tedavi edilerek hayata daha hızlı katılmalarını sağlamak amacıyla hizmet verecek merkez, çevre illerden de hasta kabul edecek.
İş atölyelerinden seraya, halı sahadan fitness salonuna kadar pek çok imkana sahip merkezde, bağımlı gençler, tedavilerinin yanı sıra farklı etkinliklerle hayata yeniden tutunacak.
Merkezde bağımlılıkla ilgili rehabilitasyon programı uygulayacağız ve yaklaşık 500 yataklı rehabilite binasını inşa edeceğiz.
“Atölyelerimiz için projelerimiz hazır. Burada hem meslek hem de hayatlarında yarım kalan ne varsa eğitim ve rehabilite noktasında bunları tamamlamaya çalışacağız. Projenin örnek olmasını istiyoruz. Bu konuda Yeşilay’ın da güzel çalışmaları var. Bir katkı, destek olsun diye biz de bunu planladık. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İŞKUR, Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, İl Özel İdaresi, belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, herkesle işbirliği yapacağız.
Hayata daha emin adımlarla yürüyecekler. Annelerimizle çalışıyoruz. Onlar da destek oluyor. Temennimiz, bu merkezin çok büyük hizmetlere vesile olması.
……………………………..
SOKAK HAYVANLARI…
Sokakta yaşayan patiler, diğer adıyla kediler ve köpeklerin barınma ve beslenme sorunu acilen çözülmelidir. Sosyal Belediyecilik anlayışına göre, vatandaşa elektrik, gıda, kömür yardımı gibi çeşitler yardımlar dağıtılıyorsa; hayvanlara yönelik sağlık hizmetleri de ekonomik durumu yerinde olmayan vatandaşlara ücretsiz dağıtılmalıdır. Beledye muayene ve tedavi hizmetleri mevzuat kapsamında sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlarla sınırlandırılmıştır. Yerel yönetimlere hayvan hastanesi kurma yetkisi de tanınmıştır. Kısırlaştırma gibi bütün hayvanlara yönelik temel sağlık hizmetlerinin sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı yapmadan belediyeler tarafından karşılanması uygun olacaktır.”
 Bu konuda mevzuatta değişikliğe gidilmelidir. Belediye meclislerince somut adım atılarak, sahipli hayvanların da kısırlaştırma gibi temel ve acil ihtiyaçlarının belediye tarafından ücretsiz ya da uygun ücretler karşılığında gerçekleştirilebilmesi için bir fon kurulması meseleye etkili bir çözüm sağlayacaktır. “FAHİŞ olarak artan muayene ve tedavi giderleri hayvanların yaşam haklarına ve sağlıklarına büyük tehlike teşkil etmektedir. Bu tehlikenin önlenmesi için gerek kamu kurum ve kuruluşlarının gerekse de sivil toplum örgütlerinin ve bütün hayvanseverlerin adım atması gerekir. Sorunun hızla çözümü için atılabilecek bazı adımlar da şöyle sıralanabilir: Mama ve ilaç gibi ürünlerde KDV’nin kaldırılması, sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı gözetilmeden kısırlaştırma gibi temel sağlık hizmetlerinin veteriner fakülteleri ve belediyeler tarafından ücretsiz olarak yerine getirilmesi, hayvan sahiplerine uygun ve erişilebilir fiyatlar karşılığında hizmet sunan muayene ve tedavi merkezlerinin desteklenmesi ve bu veterinerlik merkezlerine vergisel avantajlar gibi çeşitli avantajlar sağlanması, hayvan sahiplerine uygun fiyata hizmet sunulabilmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından fon kurulması, bu süreçlere hayvan haklarıyla ilgili çalışan sivil toplum örgütleri dahil edilmeli.
…………………………………..
ÇOCUK SOKAĞI
Çocuklarımızı araç trafiğinden ve diğer risklerden uzak tutarak güven içinde oyun oynayabilmesi için düzenlenecek. Çocuk Sokağı projemizle  giriş çıkışları, güvenlik görevlileri tarafından korunarak, Çocuk Sokağı’nda gönüllerince oyunlar oynayıp, eğlenecekler. 
Çocuk Sokağı projesiyle çocuklarımız için Avcılar ilçemizde yeni bir oyun alanını hayata geçireceğiz ve onlara daha sağlıklı büyümeleri için destek olacağız
Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için oyun oynamaları ve hem birbirleriyle hem de çevreyle iletişim kurmaları çok önemli. 
 Çocuklarımız için özgürce koşup oynayabilecekleri, yeşil, sağlıklı, güvenli ve tertemiz oyun sokağı projemiz bizim için çok özel olacak
Bisiklet yollarının da bulunduğu bölgede halkımız ailesiyle gezip dinlenirken, çocuklarının da güven içinde, diğer çocuklarla beraber oyun oynamalarını seyredebilecekler.
Trafik gürültüsünden ve şehir yoğunluğundan uzaktaki bu sakin ve huzurlu alanda duyabileceğiniz tek ses çocukların mutluluk sesleri ve kuş cıvıltıları olacak.
Hayata geçecek oyun sokağımızda, çocuklarımızla birlikte hazırladığımız, çocuklarımızdan da fikir aldığımız, oyun alanı olacak Seksek, satranç bowling, matematik oyunu gibi oyunların yanında, çocuklarımızın güvenli şekilde bisiklet sürmesini sağlayacak, tek yönlü, bir bisiklet yolu da bulunacak
Oyun bölgesinin etrafındaki yeşillikler içindeki alanda ise aileler çocuklarının oyun oynamalarını seyrederken çimlerde oturup dinlenebilecek veya piknik yapma imkanı da bulabilecek.
……………………………
Yaşadığımız kentlerden, yerleşim alanlarından çok memnun ve mutlu olan kişi sayısı muhtemelen çok değildir, belki de çok azdır. Özellikle büyükşehirde yaşayanların; hızla büyüyen yerleşimler, büyük beton yapılar, yüksek binalar, yetersiz park, yeşil alan vb. sosyal donatı alanları, ısınan kentler, trafik zorlukları, ulaşım güçlükleri gibi nedenlerle mutlu olmaları olası mıdır? 
…………………………………….
YETERSİZ YAPILAR
Kentlerimiz yeterli olmayan imar planları ve yapılaşmaya odaklı uygulamalarla adeta yaşanamaz duruma getirilmiş, vatandaşın isteği, belediyelerin buna uyması, daha çok bina yapmayı önemseme ve özendirmeler sonucu bugünkü korkunç durum ortaya çıkmıştır. Yoğun ve yüksek binalar, yetersiz yol ve altyapı, zayıf sosyal donatı ve buna ek olarak niteliksiz ve güvensiz yapılar… Sonuç; depreme dirençsiz kentler, afetler sonrası inanılmaz kayıplar.
Tüm bunlar yaşanırken sorumlu bulmakta yaşanan güçlüklerin yanında vatandaşın aynı sorumlulara bir daha yetki vermesi olgusu üzerinde düşünülmesini gerektirmez mi?
Kentleşme ve kentleşme politikaları ve uygulamaları günümüzün en önemli sorunlarının başında geliyor. Özellikle deprem riski bu konunun önemini daha ivedi duruma getiriyor. Aslında konu geçmişte de sürekli gündeme getirilmiştir. Deprem konseyinin 2002 yılında yayımladığı “Deprem Zararlarını Azaltma Ulusal Stratejisi”nde, “Türkiye’de deprem zararlarının aşırı olmasının başlıca nedeni, gerek imar ve yer seçimi kararlarında, gerekse yapılaşma işlerinde, planlama-projelendirme ve uygulamanın yetersiz olması ve denetimlerden uzak kalmasıdır” görüşlerine yer vermiştir.
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nca düzenlenen “Deprem Şûrası”nın sonuç bildirgesinde, “…Bu nedenle yerleşme ve yapılaşma süreçlerinin yeniden düzenlenmesi, imar ve yapı sisteminin risk yönetimini içerecek biçimde yenilenmesi gereği açıktır” denilmektedir. Kaynak: Mustafa Aydın.
………………………………..
A PLAS KART PROJEMİZ
 Avcılar Belediyesince sadece Avcılar ilçemizde ikamet eden komşularımız için ürettiği ilk etapta sosyal tesislerimizde indirim, Bizim Esnaf anlaşmalı esnaf noktalarında alışveriş ve belediyemize ait tüm hizmetler kapsamında avantaj ve imkanlar sağlayan aynı zamanda ilçe esnafımız ve komşularımız arasındaki bağı kuvvetlendirecek, ilçemizin tanıtım yüzü olabilecek kart projesidir.
İlk etapta Bizim Esnaf projesi kapsamında karta entegre olan anlaşmalı esnaflar da kullanılmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verilen para puanların kullanımında ve belediyemize ait sosyal tesislerimizde indirim sahibi olmak için geçerlidir. Bizim Esnaf mobil uygulaması üzerinden anlaşmalı esnaf noktalarımız görülmektedir. Kütüphanelerimiz ve spor tesislerimize AKart ile kolay giriş imkanı sağlanmaktadır. Vatandaşlarımız ilerleyen zamanlarda belediyemize ait tüm hizmetlere yönelik yapılan kampanyalardan ve indirimlerden A Plas Kart ile yararlanabilecektir.
…………………………………..
Avcılar Belediye Başkanlığı seçimlerinde temel projelerimiz arasında “Her eve Avukat ve Psikolog desteği” sağlayacağız. Komşularımızın hukuksal ve ruhsal sorunlarına çözüm için sahada olacağız.
Bağımlı yakınları çözüm bekliyor.
 Bağımlı bireylerin çoğunluğunun sigortası olmadığı için tedavilerinin çok büyük bölümü ailelerin kendi olanaklarıyla karşılanmaktadır. Bu durumun sürdürülebilirliği mümkün değildir. 
………………………
– Bağımlılık tedavisi gören bireylerin Genel Sağlık Sigortası borcu var gerekçesiyle tedavi hakkından faydalandırılmaması gibi durumlarla çok sık karşılaşmaktayız. 
– Kadın bağımlıları çoğunlukla AMATEM’lerde yer yok diyerek Psikyatri bölümlerine yatırıyorlar. Bu durum sorunlarımızı daha da derinleştirmektedir. 
– Mevcut AMATEM’lerin çocuklarımıza davranışları, yaklaşımları da bağımlı yakınlarımızı tedavi sürecinden tamamen soğutuyor. Bağımlı bireylerin büyük çoğunluğu özel AMATEM ruhsatı verilmiş hastanelere yatmayı kabul ederken, devlet AMATEM’lerine hayır diyorlar. Evet dediklerinde de ya yer yok yanıtı alıyoruz ya da çok uzun sürelere tekabül eden randvu tarihleriyle karşılaşıyoruz. Hele hele kadın bağımlı yakınınız varsa yaşadığınız sorunlar daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor. 
– Oldukça zor şartlar altında başlanabilmesi mümkün olan tedavi sürecinin devamına ya da sonlandırılmasına ilişkin karar tek başına bağımlı bireyin isteğine/beyanına bırakılmamalı. AMATEM ruhsatı verilmiş özel hastanelerde olduğu gibi ailenin de onayı alınmalı. Bu durum yaşamakta olduğumuz en berbat durumlardan yalnızca bir tanesidir. 
– Çok az sayıda var olan Rehabilitasyon Merkezlerine de kadın bağımlılar alınmıyor. Bağımlı yakınlarımızın tedavi sürecinin başarılı olması için Rehabilitasyon şart. – Madde Bağımlılığı bir beyin hastalığı değil, kriminal bir vak’a gibi algılandığı için satıcılık gibi kriminal bir vak’a gibi işlem yapıldığı için bağımlı bireylerin üzerlerinde madde yakalandığında da sicillerine sabıka kaydı işlenmektedir. Satanla içeni ayırmayan bu toptancı yaklaşım maalesef sürdürülebilir iyileşme tarafına geçmeyi başaran bağımlı bireylerin yeni yaşam yolculuğunda işe girme aşamalarında her zaman önlerine çıkan bir engele dönüşmektedir.
…………………………………..
AVCILAR BELEDİYESİ PROJELERİMİZ….ANNE- BABA AKADEMİSİ 
Avcılar Belediye bünyesinde resmi nikah kıymak isteyen kardeşlerimiz için ‘Anne baba Akademisi’ kurarak Anne ve Baba adaylarına çocuk yetiştirme konusunda eğitim ve destek sağlayacağız Eğitimde, ilk yardım, öfke ve stres yönetimi, doğru nefes, hukuk ve finansal medya okuryazarlığı, bilişim güvenliği, madde bağımlılığı, sağlıklı iletişim, çocuk gelişimi, insan psikolojisi gibi eğitimler vereceğiz. Eğitim ile ebeveynlere çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimini desteklemek, sağlıklı iletişim becerileri kazandırmak, disiplin yöntemleri, beslenme, uyku düzeni gibi konularda bilgi ve pratik beceriler sunmayı amaçlıyoruz. Anne baba okulları, ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusundaki bilgilerini güncellemelerine, sorunlarına çözüm bulmalarına ve sağlıklı bir aile ortamı oluşturmalarına yardımcı olur.
Ayrıca, ebeveynler arasında deneyim paylaşımı ve destek ağı oluşturarak, ailelerin birbirleriyle etkileşimini sağlar. Anne baba okulları, ebeveynlerin bilinçli ve güvenli bir şekilde çocuklarını yetiştirmelerine katkıda bulunur ve ailelerin daha sağlıklı, destekleyici ve sevgi dolu bir ortamda birlikte büyümelerini sağlayacaktır.
…………………………………………….
KAN KARDEŞLİĞİ PROJESİ
Polislik yaptığım dönemlerden biliyorum. Birçok aile için acil taze kan ihtiyacı kabus, koşturmaca, büyük streslere ve paniğe sebep olabiliyor. Gönüllü olarak da kan veren bir insan olarak bazen Anadolu yakasındaki hastanelere gidip kan veriyorum. Bizim de Belediye projemiz arasında kan kardeşliğini yaygınlaştırmak, sosyal bağları güçlendirmek amacıyla çok anlamlı bir projeye imza atacağız. Avcılar ilçemiz depremden en çok etkilenecek yerlerin başında geliyor. Bundan başka doğum, ameliyat, yaralanma ve diğer acil hallerde kan ihtiyacını karşılamak amacıyla gönüllülerle hastaları buluşturan Kan Kardeşliği Kulübü (KANKA) projesi, kanı gruplarına göre sınıflandırarak, acil durumlarda ücretsiz olarak taze kan ihtiyacı için bir proje oluşturacağız.
Deprem kuşağındaki kentlerin yerel yönetimleri için, acil durumlarda taze kan ihtiyacının karşılanması önemli problemlerin başında geliyor. Depreme her an hazırlık gerektiği bilinciyle belediyenin geliştirdiği KANKA (Kan Kardeşliği Kulübü) projesi ile konuya kardeşçe bir çözüm getireceğiz. KANKA, kan bağışlamayı, vatandaşlık görevi ‘nin bir adım ötesine taşıyarak kardeşlik esasına dayandıracağız. Kulüp yetkilileri, üyelerle irtibata geçerek hasta yakınları ile kan verecek gönüllüleri, gerekirse araç temin ederek buluşturacağız. Böylece hem kan stokuna destek olup, halkımız arasında da köprü olacağız. Kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğiz.
……………………………………….
KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNLARI…
Belediyeler riskli alanları tespit ederek, bu alanlar için yeni imar planları hazırlayabiliyor.
Bakanlık yıkımın nasıl yapılacağı konusunda belirleyici oluyor. Belirlenen kurallara uyan her firma ile riskli yapı yıkımı gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar da istediği firmayla anlaşma yapabiliyor. Burada Bakanlık uygulama esasında belirleyici oluyor.
Kentsel dönüşümde belediyelerin görevleri 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında açıklanıyor.
Kanuna göre riskli yapıların tespiti, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılır ve sonuç Bakanlığa veya İdareye bildirilir.
Bakanlık, riskli yapıların tespitini süre vererek maliklerden veya kanuni temsilcilerinden isteyebilir. Verilen süre içinde yaptırılmadığı takdirde, tespitler Bakanlıkça veya İdarece yapılır veya yaptırılır.
Bakanlık, belirlediği alanlardaki riskli yapıların tespitini süre vererek İdareden de isteyebilir. Bakanlıkça veya İdarece yaptırılan riskli yapı tespitlerine karşı maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebilir.
Bu itirazlar, Bakanlığın talebi üzerine üniversitelerce, ilgili meslek disiplini öğretim üyeleri arasından görevlendirilecek dört ve Bakanlıkça, Bakanlıkta görevli üç kişinin iştiraki ile teşkil edilen teknik heyetler tarafından incelenip karara bağlanır. Bakanlık veya İdare tarafından yapılan tespit işleminin masrafı ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir.
Tapu müdürlüğü, binanın paydaşlarının müteselsil sorumlu olmalarını sağlamak üzere tapu kaydındaki arsa payları üzerine, masraf tutarında müşterek ipotek belirtmesinde bulunarak Bakanlığa veya İdareye ve binanın ayni ve şahsi hak sahiplerine bilgi verir.
……………………..
Vatan Partisi “Belediyecilik anlayışımız”…Toplumun dezavantajlı kesimleri öncelikli olarak dikkate alınmaktadır .
Bu amaçla; çocuk, yaşlı ve kadınlarla ilgili olarak üretilen pek çok projemiz var.Çocuklarla ilgili projeler:  Kimsesiz çocuklar,  Engelli çocuklar,  Hasta çocuklar, Öğrenme güçlüğü çeken çocuklar. Sokak çocukları,  Bağımlı çocuklar  Islahevlerinde kalan çocuklar  Yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar… Yaşlılarla ilgili projeler: Kimsesiz yaşlılar  Kimsesizler yurdu, huzurevi ya da bakım evlerinde kalan yaşlılar,  Bakıma muhtaç yaşlılar, Hasta ve ilgiye muhtaç yaşlılar  Engelli yaşlılar  Okuma-yazma-haberleşme desteğine ihtiyacı olan yaşlılar… Kadınlarla ilgili projeler: Evli  kadınlar (Eğitim, sağlık… çalışmaları),  Terk edilen kadınlar, Şiddete uğrayan kadınlar, Sığınma evlerinde kalan kadınlar,  Bağımlı kadınlar,  Okuma-yazma bilmeyen kadınlar
 Madde bağımlılığı ile ilgili projeler:  Her türlü bağımlılıkla mücadele,  Yaş gruplarının bilgilendirilmesi, Ailelerin bilgilendirilmesi, Bağımlılık yapan aygıt ve maddelerin kontrolü ile erişimin engellenmesi,  Tedavi ve iyileştirme çalışmalarının tanıtımı, 
Çevre sorunları: Doğal çevrenin korunması,  Orman, mera ve tarım alanlarının korunması, Susuzluk ve kuraklıkla mücadele, İsraf, Enerji tasarrufu, Afet sonrası destek-yardım çalışmaları Fidan dikimi ve ağaçlandırma çalışmaları Doğal, tarihi ve kültürel varlıkların korunması,  Hava kirliliği,  Trafik, egzoz gazı ve gürültü gibi sorunlar,  Su kirliliği (Akarsu, deniz, göl ve yeraltı suları)  Her türlü atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüm çalışmaları,  Tarım topraklarının kirliliği, aşırı gübre ve ilaç kullanımı Sağlıksız tarım ürünleriyle mücadele, Gıda güvenliğini etkileyen olumsuz koşullar… 
Eğitim sorunları: Okula gönderilmeyen çocukların eğitimi, Okuma- yazma bilmeyenlere yönelik eğitimler, Hasta çocukların eğitimi, Öğrenme güçlüğü çeken (Özel eğitime muhtaç)bireylerin eğitimi…
…………………………………..
AVCILAR VATAN PARTİSİ OLARAK BELEDİYELERDE ŞEFFALIK İLKELERİMİZ
Hesap verebilir, saydam ve şeffalık ilkeleri ışığında Belediye başkanlarının ve belediye yöneticilerinin mal varlığı bildirimleri yıllık olarak güncellenerek ilan edilmelidir.
Belediye Meclis toplantılarının gündemi bir hafta öncesinden duyurulmalı, toplantılar internet üzerinden canlı yayınlanmalı, toplantı tutanakları ve alınan kararlar eksiksiz olarak bir hafta içinde kamuoyuyla paylaşılmalıdır.
Faaliyet raporları, denetim raporları ve Belediye Meclis komisyonlarının raporları İnternet sitesinden yayınlanarak kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Meclis denetleme komisyonu raporları Belediye Meclisi’ne sunulma aşamasında eksiksiz olarak kamuoyuyla paylaşılmalıdır.
Belediye Meclisi Komisyonlarının toplantı tarih ve gündemleri en geç 1 hafta önce internet sitesinde duyurulmalı ve gündemin ilgili olduğu mahalleler bilgilendirilerek muhtarların, ilgili STK temsilcilerinin ve uzmanların komisyon toplantılarına katılımları sağlanmalıdır.
Belediyedeki mevcut komisyonlara ek olarak ihtiyaca göre yeni komisyonlar kurulması konusunda STK’lardan gelen öneriler değerlendirilmeli ve bu konuda işbirliğine açık olunmalıdır. Önerilen değişikliklerin kabul edilmemesi durumunda bu kararın gerekçeleri açıklanmalıdır.
3 aylık gelir gider tablosu ve yıl sonu kesin hesabı Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderildiği şekliyle kesintisiz olarak, ekonomik ve fonksiyonel sınıflamaya ilişkin tüm ayrıntıları da içerecek biçimde internet sitesinde yayınlanmalıdır.
Belediye ihalelerinin büyük bir bölümü (%90 ve üzeri) şeffaflık ve hesap verebilirliğe imkan veren açık ihale usulüyle yapılmalıdır. Pazarlık/doğrudan temin yöntemleri istisnai durumlar haline getirilmelidir.
İhaleleri kazanan firmaların teklifleri, adları ve performansları (süre ve nitelik açısından) internet sitesinden yayınlanmalıdır. Bu firmalara dair performans denetimlerine dair bilgi ve veriler kamuoyuyla paylaşılmalıdır.
İhale süreçlerini takip etmek..
…………………………………………
BELEDİYELERDE HIRSIZLIĞA AÇILAN 11 AÇIK KAPI
Sayıştay, yaptığı denetimlerle belediyelerde usulsüzlükleri ortaya çıkarırken; son beş yılın denetim raporlarını incelendiğinde 11 noktada hata, eksiklik ve yolsuzluğa açık olduğunu gösteriyor.
1- Belediye Gelirleri Kanunu’nda yer alan bazı belediye gelirlerinden doğan alacaklara ilişkin tahakkuk/tahsilat işlemleri yapılmıyor.
2- Emlak Vergisi tahakkuk ve tahsilatında mevzuat hükümlerine uyulmuyor.
3- İş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyette bulunan iş yerleri hakkında kapatma işlemi yapılmıyor ve idari para cezası kesilmiyor.
4- Otopark Yönetmeliği hükümlerine uyulmuyor. Otopark paraları vadeli olarak değerlendirilmiyor, ayrı bir hesap üzerinden izlenmiyor, paralar amaç dışı harcanıyor.
5- Gecekondu Kanunu gereğince oluşturulan fon gelirleri amacı dışında kullanılıyor, takip ve tahsilinde sorunlar yaşanıyor.
6- Ambalaj atıklarının toplanması için imtiyaz hakkı ihale edilmeksizin ve gelir elde edilmeksizin şirketlere devrediliyor.
7- Toplu taşıma imtiyaz hakkı ihalesiz devrediliyor veya ihalelerde süre belirtilmiyor.
8- Telekomünikasyon altyapı ve şebekelerinden alınması gereken geçiş hakkı bedelleri takip ve tahsil edilmiyor.
9- Belediye taşınmazlarının yönetilmesi, kiraya verilmesi ve tahsis işlemlerinde mevzuat hükümlerine uyulmuyor.
10- Sosyal denge sözleşmelerinde mevzuata aykırı hususlara yer veriliyor.
11- İndirilecek KDV hesabında hata yapılıyor.
………………………………………..
Sandık günü oy verecek kardeşlerim.. Vebal nedir bilir misiniz? Hak etmeyenlere makam mevki vermektir… Körü körüne partizanlık çocuklarınızın geleceğini çalmak ve umutlarını yok etmektir. Oturduğun şehrin kaderini 5 yıl birine yetki verirken Adayları iyi incelemeden, araştırmadan oyunu verme. Belediye makamı da yüce bir makamdır. Kamuoyunda Belediyeler artık ihalelerde yandaşa kıyak geçmek, hırsızlık, yolsuzluk, talan, israf ve kul hakkı yenen yerler haline geldi. Bu vebale ortak olmamak için attığın oyun hesabını iyi yap kardeşim. Öyle ki, o makamın vebali de ağır ve büyüktür. Belediyelerin bütçesi orada yaşayan halkındır. Her kuruşunda çocukların, gençlerin, yaşlıların, yetimlerin ve  mağdur hanım kardeşlerimizin hakkı vardır. Çocuklarına ve gençlerine sahip çıkmayan bir Belediye bunun hesabını veremez. Bugün madde bağımlılığına bulaşan çocukların ahı o yöneticilerin boynunadır. Çocuklara yeteri kadar sahip çıkılsa, spor tesisleri inşa edilse, kültür ve sanat merkezlerinde kendilerini gerçekleştirme fırsatı verilse zaten o çocuklar maddeye bulaşma vakti bulmazlardı.

You may also like...