Share

ÜSTAD DEYİM KUZU: ‘ KELİMELERİN GÜCÜ! KELİMELER KADERİMİZ OLABİLİR Mİ?’

KELİMELERİN GÜCÜ… KELİMELERİN KADERİN OLABİLİR Mİ?
Bizler duygu, düşünce, en çokta kelimelerimizle kendi dünyamızı kendimiz yaratırız aslında.
Evrende var olan her şey bir enerjiden oluşmuştur ve hepsinin kendine has bir titreşimi vardır.Zihnimizden geçen her düşüncenin, ağzımızdan çıkan her kelimenin bir frekans değeri ve evrende aynı frekans değerine denk gelen bir karşılığı bulunur.
Farkında olmasak ta bazen bilinçli, bazen de rastgele kullandığımız kelimelerle evrene sürekli olumlu yadaolumsuz mesajlar göndermekteyizdir.
Kuantum fiziğinin en önemli ve hayatımızı şekillendiren yasalarından biri de Çekim Yasasıdır.
Biz farkında olmadan çalışan çekim yasası; tıpkı bir radyo frekansının dalgaları gibi boşlukta yayılan sözlerimizin titreşimine uygun frekansı bulup , tam da aynı frekansta olan olay ve kişileri hayatımızda tezahür ettirir.
Kelimeler adeta birer enerji mıknatısıdır, aynı titreşimdeki enerjileri kendine çeker. Çünkü çekim yasasının parolası ; ‘’Benzer enerji, benzer enerjiyi çeker’’ ilkesidir ve bu döngüyü ispatlamak için çalışır.
Albert Einstein der ki ; ‘’ İnsanlar ağzından çıkan cümlelerin, beyninden geçen düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp, tekrar kendine geri döndüğünü bilse, eminim çok daha dikkatli olurdu.’’
Sözlerimiz tıpkı bir bumerang gibidir, dönüp dolaşıp yine bize geri gelir. Bazen hemen, bazen de aylar, yıllar sonra … ama mutlaka döner. Enerjilerin çalışma şekli budur zira.
Şikayet etmek; şikayet edeceğimiz olay ve kişileri hayatımıza tekrar tekrar getirirken, şükür enerjisinde olmak şükredeceğimiz şeyleri çoğaltır.
Ağzımızdan çıkan her söz, bir dua niyetindedir bir yönüyle de. Dualarımız kader sistemimiz içinde o kadar büyük bir alanı kaplar ki; tekamül yolculuğumuzda kaderimize müdahale edebilme ve değiştirebilme gücü verir.
Mevlana; ‘’ Dünya da olabilecek her bir olay için misal aleminde sayısız ihtimal uyur. Sizağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki,güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahalesi buradadır’’ demiştir.
İmam Maturidi bunu şöyle özetler: ‘’ Kader söylediklerinizle müvekkeldir. O yüzden söylediğiniz kelimeleri güzel ve dikkatli seçin.’’
Sözlerimizin frekansı o kadar yüksektir ki, söz büyüdür der eskiler. Kelimelerimiz sandığımızdan da daha büyük bir etkiye sahiptir. Bir insan gelecekte ne yaşayacağını merak ediyorsa, bugün en çok ne konuşuyor ona bakmalıdır. En çok hastalananlar, en çok hastalıktan söz edenlerdir.
Japonya da bir bilim insanı, güzel sözlerin insanların başına güzel olaylar getireceği gerçeğini ispatlamak için su ile bir deney yapmış.
Bu deneyde mikroskobik ortamda ve soğuk bir odada su kristallerini incelemiş.
Öncesinde bir bardak suya güzel sözler ( sevgi , barış , huzur, mutluluk gibi )söylerken, diğer bardaktaki suya çirkin ( savaş, kötü, nefret vb.) sözler sarf etmiştir.
Daha sonra dondurulan sulardan , güzel sözler söylenen su kristalleri tıpkı kar taneleri gibi düzenli ve muazzam bir şekil oluştururken, kötü sözler söylenen kristaller oldukça dağınık ve birbirinden kopuk şekilde gözlemlenmiştir.
O halde bizlerde güzel sözler söyleyerek hayatımıza güzellikleri çektiğimizi, kötü ve olumsuz sözlerimizle de olumsuzluklara davetiye çıkarttığımızın bilincinde olalım.
Nasıl bir hayat istiyorsak artık o kelimeleri hayatımıza katalım .
Gün içinde kullandığımız kelimeler bizi motive mi ediyor, yoksa sabote mi; ayırt edelim.
Zihnimizi güzel düşüncelerle besleyelim ki , ağzımızdan pozitif sözler dökülsün. Hayatımızdabu yönde şekillensin.
Mahatma Gandhi’ye atfedilen bir deyişe göre ; Sözlerinize dikkat edin ; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür.Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür. Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür. Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.

You may also like...